Festival Leto v Poprade videlo 17.500 divákov

10.09.2013 Poprad

Poprad 9. septembra (TASR) - Prvý septembrový piatok dal definitívnu bodku za festivalom Leto v Poprade 2013. Popradčania a návštevníci mesta sa vďaka nemu mohli zúčastniť na 64 podujatiach, v rámci ktorých bolo zrealizovaných 71 vystúpení v dramaturgii oddelenia kultúry Mestského úradu (MsÚ) v Poprade. Vystúpenia vyše 500 účinkujúcich, ktorí sa predviedli v 17 žánroch, videlo spolu 17.500 divákov.
"Veľmi sa nám osvedčila dramaturgia, podľa ktorej boli štvrtky na námestí filmové, piatky hudobné, soboty divadelné a nedele patrili folklóru a promenádnym koncertom. Bolo to prehľadné, návštevníci vedeli, čo môžu kedy čakať. S najväčším ohlasom sa stretol program Záver Leta 2013, v ktorom sa predstavila skupina Drišľak, bubenícka show Marimba z Prahy a domáca revivalová skupina Magic Seven. Toto podujatie bolo pripravené v spolupráci s OOCR Vysoké Tatry," konštatoval vedúci oddelenia kultúry MsÚ v Poprade Rudolf Kubus.
Väčšina podujatí bola v centre mesta, avšak samospráva nezabudla ani na jednotlivé mestské časti, v ktorých sa uskutočnilo osem podujatí. "Kultúrne programy organizované samosprávou tak spolu s ďalšími akciami na námestí vytvorili v Poprade naozaj bohaté kultúrne leto, ktoré svojou žánrovou pestrosťou určite potešilo domácich i návštevníkov mesta," dodal Kubus.
Skončením festivalu Leto v Poprade 2013 sa kultúrne dianie opäť sťahuje predovšetkým do Domu kultúry. V divadelnej sále sa už 10. septembra uskutoční zábavný program Sedem bez záruky, populárna talk show s Elenou Vacvalovou, Milanom Lasicom, Oľgou Feldekovou a Mariánom Leškom. "Úvodný koncert 31. ročníka Popradskej hudobnej jesene je pripravený na 24. septembra pod názvom Kráľovná noci/Veľká nočná hudba, v ktorom sa predstaví časť orchestra Virtuosi di Praga s dirigentom a huslistom Oldřichom Vlčkom a sopranistkou z Anglicka Christinou Johnston," upozornil Kubus.
Pre detského diváka sú pripravené každú nedeľu dielne a rozprávkové predstavenia so začiatkom o 10. hodine. Samospráva nezabúda ani seniorov, pre ktorých sú počas celého októbra, ktorý si pripomíname aj ako Mesiac úcty k starším, určené programy rôznych žánrov. "Z ďalších zaujímavých programov môžeme spomenúť koncert Richarda Müllera a skupiny Fragile, divadelné predstavenie Rozhodcovia so známymi hercami Tomášom Maštalírom, Vladom Kobielskym a Braňom Bystrianskym," doplnil šéf oddelenia kultúry. V novembri sú naplánované veľké koncerty, v Aréne Poprad sa predstaví Ewa Farna, v Dome kultúry Nela Pocisková a aj Andrej Šeban.
 

Vyberte región